6Rs OF SUSTAINABILITY

"6Rs OF SUSTAINABILITY" eTWINNING PROJESI İLE ÖĞRENCİLERİMİZ  DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN FARKINDALIK YARATACAK

Okulumuz İngilizce öğretmeni Mecit UZUN'un koordinatörlüğünde yürütülen "6Rs of Sustainability" Türkiye, İtalya, Plolonya ve Sırıbıstan'dan ortakların dahil olduğu yenilikçi uluslararası bir  eTwinning projesidir. Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında oluşturulan 17 adet Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında bilgi sahibi olacak öğrenciler, atık yönetimi hiyerarşisine ait 6R ; Refuse (reddetme), Rethink (yeniden düşünme), Reuse (tekrar kullanma), Repair (onarma,tamir etme), Recycle (geri dönüştürme) ve Reduce (azaltma) konusunda farklı etkinlikler yürüterek bilinçlenmiş olacaklar. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan bu sosyal projede web.2 araçlarını etkin bir şekilde kullanacak olan proje ortağı okulların öğrencileri aynı zamanda proje dili olan İngilizceyi de aktif bir şekilde kullanma fırsatı bulacaklar. İşbirlikçi ve yenilikçi ortak ürünlerin oluşturulacağı karma takım çalışmaları ve proje tabanlı öğrenmeyi destekleyen etkinlikler sayesinde öğrenciler, iletişim ve işbirliği , takım çalışması, kritik düşünme, problem çözme, yaratıcılık, yenilik ve sorumluluk alma gibi 21.yüzyıl becerilerini de geliştirme fırsatı bulmuş olacaklar.

Proje Tanıtım Sunusu;

Proje Kayıt Belgesi;