T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN CODEWEEK HAFTASI (8-23 EKİM 2022) ETKİNLİĞİ

ORADAN NASIL GÖRÜNÜYORUM?

 

Etkinlik Tarihi:

Başlangıç: Pazartesi, 17 Ekim 2022    Bitiş: Cuma, 21 Ekim 2022

 

Etkinlik:

3 BOYUTLU DÜŞÜNME BECERİSİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK 3 BOYUTLU MATERYAL TASARIMI, MATERYALİN SINIFİÇİ ETKİNLİKLERDE KULLANIMI VE MATERYALİN SCRATCH İLE DİJİTAL ORTAMA UYARLANMASI

Etkinlik türü:

Açık, yüz yüze etkinlik

Açıklama:

Okulumuzda öğrenim gören 9.sınıf öğrencilerimize öncelikle 3 boyutlu modelleme eğitimi verilecektir. Eğitimde Tinkercad uygulamasından yararlanılacaktır. Eğitim sonrasında öğrencilerden bu uygulamayı kullanarak 3 boyutlu düşünme becerisini geliştirmeye yönelik etkinliklerde kullanılabilecek bir materyal tasarlamaları istenecektir. Bilgisayar öğretmenlerinin rehberliğinde seçilen materyalin kullanımına ilişkin sınıfiçi etkinlikler de tasarlanacaktır. Ardından 3 boyutlu yazıcının kullanımı ve baskı süreci hakkında öğrenciler bilgilendirilecektir. 3 boyutlu yazıcıyı kullanmayı öğrenen öğrenciler tarafından geliştirilen materyalinin baskısı alınacaktır. Aynı zamanda geliştirilen materyalin kullanım amaçları doğrultusunda bir kurgu ile blok tabanlı kodlama platformu olan Scratch 3.0 kullanılarak bu etkinliğe katılan ve gönüllü olan 2 öğrenci tarafından bir oyun tasarlanacaktır. Ardından bu 2 öğrencinin içerisinde yer aldığı gönüllü 4 öğrenci tarafından okulumuzda bulunan bütün sınıflar ziyaret edilerek öğrencilere geliştirilen bu 3 boyutlu düşünme materyali tanıtılacaktır. Materyalin kullanımına yönelik tasarlanan sınıfiçi etkinlikler(oyunlaştırılarak) gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda materyalin dijital ortama aktarıldığı Scratch uygulaması da tanıtılarak öğrencilerle paylaşılacaktır.

Bu etkinlikle okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin 3 boyutlu düşünme becerilerini geliştirme amaçlanmaktadır. Bu süreçte öğrenciler 3 boyutlu modelleme ve baskı sürecini öğreneceklerdir. Aynı zamanda kodlama çalışmaları gerçekleştireceklerdir. 

Ana konular:

Sanat ve yaratıcılık, 3D baskı, Motivasyon ve farkındalığı artırma, Çeşitliliği teşvik etme, Eğlenceli kodlama aktiviteleri, Görsel/Blok programlama, Oyun tasarlama

 

 

#TokatAtatürkAnadoluLisesi

#TAAL

#TokatMEM

#CodeWeekTokat

HERKES İÇİN KOD HAFTASI KODU: cw22-YrTkJ



(Etkinlik hakkında detaylı bilgiye erişmek ve katılımcı olmak için lütfen bilgisayar öğretmenlerimiz ile iletişime geçiniz)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2022 - Güncelleme: 24.10.2022 20:31 - Görüntülenme: 151
  Beğen | 1  kişi beğendi